Holistisch


Leven vanuit het Zijn
Wanneer het denken tot rust komt, ga je ervaren dat er voorbij het denken een oneindige, vreugdevolle dimensie van “Zijn” verscholen ligt. De grootste tragiek van ons menszijn is misschien wel dat we daar altijd overheen kijken. We zijn te zeer geneigd om onze aandacht buiten onszelf te richten, op zoek naar het soort geluk dat ons telkens weer ontglipt.


Wanneer je Diepte Meditatie beoefent, raakt je aandacht steeds meer bevrijd van deze conditionering: je ontwikkelt een stabiele liefdesrelatie met het “Zijn” en je staat het nu bewust toe je leven te dragen en te voeden. Het Zijn is een onbegrensde bron van liefde, intelligentie en creativiteit in jezelf. Jezelf die verbinding gunnen is het grootste geschenk dat je aan jezelf en je omgeving kunt geven.
 
                                             
Uitwerking op het dagelijks leven
Er zijn inmiddels ruim 2000 wetenschappelijke onderzoeken gedaan naar de effecten van meditatie. Deze onderzoeken tonen aan dat regelmatig mediteren positieve effecten heeft op alle gebieden van het leven. Uit sommige onderzoeken blijkt dat er na een paar weken van regelmatige meditatiebeoefening al duidelijk meetbare effecten zijn in de vorm van normalisatie van o.a. bloeddruk, afname van (eet)verslavingen en vermindering van angsten.


Andere onderzoeken laten zien dat het immuunsysteem beter gaat functioneren, dat studieresultaten verbeteren en dat spierspanningen verminderen. Over het algemeen blijken mensen die mediteren gezonder en gelukkiger te zijn dan de niet-mediterende controlegroep.       

                                                                  Herkenbaar?      Ik heb nog zoveel te doen!!         
      Op deze manier verliezen we het contact met onze innerlijke wijsheid en verzanden we in de hectiek van de maatschappij!


Regelmatige meditatie helpt je om meer rust, zelfvertrouwen en mededogen te ontwikkelen. Je vermogen om te focussen en efficiënt te handelen neemt toe. Daardoor krijg je meer voor elkaar in kortere tijd: wanneer je langere tijd regelmatig mediteert, gaat er minder energie verloren aan zorgen, twijfels en oude emotionele reactiepatronen. Door meditatie wordt je gelukkiger en succesvoller en kun je beter met frustrerende ervaringen omgaan. Twee keer per dag 20 tot 25 minuten de tijd nemen om te mediteren herstelt lichaam en geest zodat de wereld weer vanuit rust en ruimte tegemoet kan worden getreden.


Door dagelijks te mediteren los je niet alleen de vermoeidheid van de dag op, maar geef je je lichaam ook de kans om dieper zittende spanningen en traumas uit het verleden op te lossen. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die vijf jaar of langer regelmatig mediteren gemiddeld een 12 jaar lagere biologische leeftijd hebben. Met andere woorden: verouderingsprocessen vertragen. Veel meditatie beoefenaars melden dat ze meer in het hier en nu leven en meer dankbaarheid en waardering zijn gaan krijgen voor hun omgeving en de mensen om hen heen.


Diepte Meditatie en Reiki
De ervaring van mensen die zowel Diepte Meditatie als Reiki hebben geleerd, is dat het Mediteren en Reiki elkaar versterken, aanvullen en ondersteunen. Door de diepe rust en ontspanning, die ontstaat tijdens het mediteren kan de Reiki levens-energie nog beter doorstromen. Het heeft een meerwaarde om eerst te mediteren (de aandacht naar binnen te richten) en aansluitend Reiki-(afstands)behandelingen te geven en te ondergaan.

Voor meer informatie zie mijn Reiki site www.reiki-castricum.nl