De docente

Jeannette Stengs-Smits    


Als Meditatie / MIndfulness docente & Reiki master geef ik Meditatie &Mindfulness & Reiki cursussen in mijn eigen praktijk in Bakkum (gemeente Castricum) Noord-Holland. Meditatie & Mindfulness en Reiki cursussen worden op verzoek elders in het land gegeven.
 

Mijn naam is Jeannette (1958) getrouwd en wij hebben 3 volwassen kinderen en ik ben inmiddels doorgeschoven naar de volgende generatie, vanwege lieve kleinkinderen. Ik ben vele jaren (41 jaar) met veel plezier werkzaam geweest in de Gezondheidszorg waar ik meerdere functies heb bekleed, van ziekenverzorgende tot opleidingscoördinator. In 2007 heb ik mijn ontslag genomen in de Gezondheidszorg, aangezien de combinatie van een eigen praktijk en het werken in de gezondheidszorg voor mij niet meer haalbaar was. Het was blijkbaar de tijd, om opnieuw te kiezen wat mijn volgende stap zou zijn. Vol overgave koos ik, voor uitbreiding van mijn eigen praktijk, wat ik nu dagelijks met veel liefde en verbondenheid uitdraag. 

Even terug in de tijd: In 1996 heb ik de 1e en 2e graad van Reiki behaald. De jaren daarna heb ik me verdiept in de transcendente meditatietechniek en wat men ervaart met deze vorm van mediteren. Daarnaast heb ik de opleiding tot Innerlijk Kind Therapeut in 2002 afgerond. In 2005 heb ik de opleiding voor het Reiki Masterschap behaald bij het Helios & Reiki en Groei Centrum in Heerde., waar ik vele jaren werkzaam ben geweest. Als Reiki Master en Psychosociaal/Natuurgeneeskundig therapeut ben ik ook al vele jaren actief in het geven van therapeutische sessie's, behandelingen en cursussen in mijn eigen praktijk in Castricum en elders in Nederland. Ik werk volgens het traditionele Reiki Usui Shiki Ryoho en ben aangesloten bij de Internationale organisatie van de Reiki Alliance en Diepte Meditatie Nederland.

Sinds vele jaren mediteer ik twee maal daags met een mantra (maar als kind had ik daar al vroeg mijn eigen vorm in gevonden) wat voor mij, tot op de dag van vandaag nog steeds een meerwaarde is. Het Bewustzijn en de actieve laag wordt ook wel gezien als een twee-eenheid. Actief en Stil. Doordat je hier meer bewust van bent, ervaar je meer innerlijke rust en tevens gewaarzijn van dat wat je niet bent... je gedachtes. Tevens heb ik de vele technieken van het mediteren en de Siddhi-yoga geleerd en die ik dagelijks met veel vreugde beoefen. Aaneensluitend heb ik in 2010 de twee jarige opleiding voor Meditatie docente afgerond bij het Dutch University College. Mediteren is in deze tijd van bewustwording meer geïntegreerd bij vele mensen. Inmiddels heb ik al aan zeer vele mensen deze techniek van de Vedische - mantra - diepte - meditatie, vergelijkbaar met het transcendent mediteren, overgedragen en mee mogen lopen op hun pad van innerlijke groei en bewustwording. Een meditatiecursus wordt in een klein groepsverband gegeven aangezien persoonlijke aandacht en begeleiding voorop staat. 

De meditatie-leraren opleiding is een erkende HBO beroepsopleiding, geaccrediteerd door de KTNO
(Stichting Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen).
In 2013 heb ik de HBO medische Basiskennis MBK/ 2016 Psychosociaal Medische Basis Kennis PSBK opleiding afgerond en werk als erkend Naruurgeneeskundig Psychosociaal therapeut, erkend RBCZ en aangesloten bij de beroepsverenigingen van de VBAG/BATC, waardoor men de meditatie cursus kosten deels kan declareren bij de zorgverzerkering (aanvullend verzekerd, valt onder natuurgeneeskundig consult). Kijk onder het kopje, Kosten & Declaraties.


                                                                  Namasté